راز رابطه عاشقانه پایدار

 

آیا تا به حال به این نکته توجه کرده اید که چرا هرچقدر میخواهید کارهایی انجام دهید که بیشتر از قبل به طرف مقابل نزدیک تر شوید نتیجه برعکس شده و او از شما دورتر می شود؟

چرا وقتی خانمی شروع به گریه کردن می کند شوهرش به او بی توجهی میکند و یا حتی گاهی اوقات به شدت از او عصبانی می شود؟

و یا چرا خانمی که هرچه بیشتر تلاش می کند تا نشان بدهد که اتفاقی نیفتاده و هیچ موضوعی آزارش نمیدهد ولی شوهرش عصبانی تر و حساس تر می گردد؟

اگرعلاقه مندید تا تمام پاسخ این سوال ها را بدانید باید بدانید که همه ی این اتفاقات مربوط به راز رابطه است.هر زمان که شما قادر به درک راز رابطه شدید خواهید فهمید که چرا بعضی از روابط موفق شده و بعضی از آنها شکست میخورند.راز این به اثر الا کلنگ مشهور است.

هرچه بیشتر به احساسات کسی نزدیک شوید و با او رابطه برقرار کنید احساسات و تجربیات خود را بیشتر با او سهیم خواهید شد.

تصور کنید یک زن و شوهر سر موضوعی با هم دچار اختلاف می شوند.خانم عصبانی شده و احساس خشم می کند اما با خودش می گوید(خوب نیست عصبانی شوی چون همسرت این حالت را دوست ندارد)و حتی بدون این که پی ببرد به احساسات خود هم اجازه بروز نمیدهد.با سرکوب احساساتش ناخودآگاه سبب غلیان احساسات همسرش می شود.

به این شکل او هرچه بیشتر ابراز بی تفاوتی کند همسرش عصبانی تر می شود.هرچه همسرش عصبانی تر شود خانم بیشتر سعی میکند او را آرام کند وتلاش میک ند با سرکوب خشم خود احساس عصبانیت همسرش را فرو نشاند.این همان تاثیر الاکلنگی معروف است.

 

امکان دارد احساسات و رفتاری که شما نشان دهید همان احساس سرکوب شده ی همسرتان باشد.هرزمان که خشم خودتان را انکار می کنید همسرشما از شما ناراحت و عصبانی میشود.

این تاثیر ناخوشایند نه فقط در روابط نزدیک و صمیمی بلکه در روابط خانوادگی نیز نمایان می شود.عواطفی که والدین پنهان می کنند ممکن است از سوی فرزندان آنها بروز یابد.بیشتر والدین فکر میکنند که برای محافظت از بچه ها لازم است بعضی مساعل را از آنها پنهان کنند در صورتی که این کار اشتباه محض است.

اگر شما احساساتتان را بروز ندهید بپفرزندانتان آنها را نشان خواهند داد.چرا که پیامی که از محیط خارجی می گیرند با آنچه شما می گویید در تضاد است.شما به فرزندانتان می گویید همه چیز درست و روبه راه است در حالی که عصبانی و کلافه هستید!!!!

برای کاهش تاثیر الاکلنگ چه باید کرد؟

هرگز نمی توان از این تاثیر تا حد زیادی اجتناب کرداما میتوان تاثیر آن را کمرنگ تر کرد.

به جای سرکوب احساساتتان به بیان آنها بپردازید.

هرگاه احساس می کنیدکه رابطه در مرز تنش و بحران است به سرعت تامل کرده و از خودتان بپرسید که دقیقا چه چیزی باعث ناراحتی شما شده و راه حل آن در چیست.

ما همیشه یاد گرفته ایم که مراقب سلامتی خودمان باشیم اما در رابطه با روابطی که داریم بی تفاوتیم.امیدواریم که مشکلات بدون تفکر و

صرف وقت خاصی بر روی آن ها به خودی خود حل شوند.اما این را بدانید که با اظهار بی تفاوتی چیزی حل نخواهد شد.مشکلات نه تنها رفع نمی شوند بلکه بدتر هم میشوند به گونه ای که در اکثر مواقع افراد از بزرگ شدن و گسترده شدن تدریجی مشکلی که تا دیروز به نظرشان کوچک بود بی اندازه حیرت می کنند.

پس تا جایی که میتوانید حل مشکلاتی که امروز با آنها درگیر هستید را به فرداهای نیامده موکول نکنید.زیرا خیلی وقتها این رفتار از جانب طرف مقابل شما نوعی بی تفاوتی عاطفی تلقی می شوند و باعث بروز کدورت و لغزش و ایجاد تنش در روابط شما با آنها خواهد شد.

 

این را همیشه به خاطر داشته باشید که گفتگو کردن پیرامون مساعل هرچند کوچک و به نظر شما غیرضروری بسیار بهتر ازفرار و اظهار بی تفاوتی نسبت به مساعل است.هیچ چیزی در رابطه با شما و همسرتان حاشیه نیست و هرچی مربوط به شما و او باشد مهم و با اهمیت است.در پایان بسیاری از گفتگوهای شکل گرفته خواهید دید که مساعل بدون پیدا کردن راه حل خاصی از جانب شما خودبه خود حل میشوند و در بسیاری از موارد به این نتیجه خواهید رسید که چیزی برای ناراحتی اصلا وجود نداشته است.شما می توانید برای بهتر کردن زندگیان از مشاوران مرکز مشاوره و روانشناسی مهر ایران استفاده کنید.

دیدگاه‌ها غیرفعال است.