ا
اختلالات و مشکلات جنسی
عدم تجربه رابطه جنسی ارضاء کننده و جذاب در شرکای جنسی، به اشکال مختلف و در قالب احساسات منفی از جمله : خشم، بی حوصلگی، بهانه گیری بروز می کند و در نهایت باعث فاصله گرفتن زوجین از لحاظ عاطفی خواهد شد.
برای جلوگیری از این مسائل باید شناخت از اختلالات و مشکلات جنسی داشته باشیم.
شایع ترین مشکلات جنسی در مردان مربوط به:
«میل و برانگیختگی جنسی»، «نعوظ» و «انزال»
شایع ترین مشکلات جنسی در زنان مربوط به:
«برانگیختگی جنسی»، «اوج لذت جنسی» و «دردهای مقاربتی»
مربوط می شود.
علت مشکلات جنسی در مردان:
رایج ترین مشکلات جنسی مردان:
«اختلال در نعوذ آلت»: مردانی که در مورد نعوذ داشتن اضطراب دارند باعث ناتوانی جنسی می شود. مشکلات نعوذ به علت اضطراب است.
«انزال زودرس»: بیش از ۷۵ درصد از مردان دارای انزال زودرس هستند. مردی نیست که انزال زودرس را تجربه نکرده باشد. یکی از مهمترین دلایل انزال زودرس، هیجان بالا همراه با اضطراب در حین رابطه جنسی است.مردانی که جلوی انزال خود را می گیرند ، صمیمیت و لذت زناشویی آنها کم می شود.
علت زود انزالی: تحریک سیستم عصبی ، وسواس ، کنترل نکردن هیجان و از همه مهمتر ضعیف بودن عملکرد های ذهنی مانند تمرکز و توجه.((اگرزود انزالی برطرف نشود باعث ایجاد پروستات می شود.))
«انزال دیررس» : شیوع این مشکل در مردان کمتر از موارد دیگر است. در این مورد در عین تلاش شرکای جنسی برای تجربه اوج لذت جنسی، در مرد انزال و حالت ارگاسم بسیار دیرتر از زمان معمول رخ می دهد و حتی گاهی مرد به حالت ارگاسم دست نمی یابد وعملکرد زن و مرد را مختل سازد.
تفاوت دو همسر در نیاز جنسی:
این تفاوت می تواند ناشی از (شدت نیاز آنها باشد) یا ناشی از (تغییر جذابیت یکدیگر یا میل جنسی یکی از همسران) باشد.
کاهش میل جنسی می تواند ناشی از دو اختلال عمده باشد:
۱)سندرم کلاین فلتر: یک اختلال کروموزومی شایع در مردان است که رشد بیضه ها و تولید تستوستورون (هورمون جنسی مردان) کاهش می یابد . مردانی که به این اختلال دچار باشند ممکن است محرک جنسی آنها را تحریک نکند و میل جنسی نداشته باشند و دچار مشکلات جنسی شوند.
۲)سندرم ترنر: در زنان است . در این اختلال تولید استروژن (هورمون جنسی زنانه) قطع می شود و درنتیجه میل جنسی آنها کاهش می یابد . زنانی که دچار این اختلال باشند، زمانی دچار مشکلات جنسی می شوند که همسر آنان نیاز شدید و میل شدید جنسی داشته باشد.
همچنین؛ زنان بیشتر از مردان دچار بی میلی جنسی می شوند. عدم تمایل جنسی به خاطر کاهش هورمون استروژن آنهاست. بسیاری عامل اصلی بی میلی را مشکل تیرویید زن می دانند. اگر ترشحات واژن کم باشد ، آمیزش جنسی برای زن دردناک است. استفاده از الکل ، سیگار، مواد صنعتی و برخی داروهای ضد افسردگی ترشحات واژن را کم می کند.
نارضایتی جنسی:
از آنجا ناشی می شود که یکی از همسران نیاز به آمیزش جنسی و صمیمیت جنسی زیادی دارد. همچنین مواردی وجود دارد که همسری که میل جنسی و نیاز جنسی پایینی دارد برای جلب توجه طرف مقابل خود نیاز و میل جنسی زیادی از خود نشان می دهد اما پس از ازدواج میل واقعی خود را نشان می دهد و مشکلات جنسی را به وجود می آورد.
طبق تحقیقات؛ در سنین ، بین زنان و مردان در رسیدن به اوج لذت جنسی تفاوت وجود دارد . ممکن است برخی از زنان در اوایل ۳۰ سالگی و اواخر ۴۰ سالگی به اوج ارگاسم و صمیمیت جنسی برسندو… .
برخی مردان این اشتباه را انجام می دهند که تصور دارند هرگونه رفتار جسمی و صمیمیت و تماس جسمی باید به تماس جنسی و آمیزش جنسی منجر شود . مردها بهتر است این نکته را فراموش نکنند که هر صمیمیت و محبت جسمی به پیش نوازی و نوازش جنسی منجر نمی شود . ممکن است همسر فقط به محبت جسمی نیاز داشته باشد و نکته دیگر اینکه هر نوازش جنسی ، لزوماً به آمیزش جنسی منجر نمی شود.
علت مشکلات جنسی در زنان:
اوج لذت جنسی:
با وجود تلاش زوجین حین آمیزش و برانگیختگی جنسی، زن به حالت اوج لذت جنسی یا ارگاسم نرسد.
«دردهای مقاربتی» :
تجربه درد مهبلی حین فعالیت جنسی می باشد.
ازدواج های خالی از رابطه جنسی
بسیاری از زوج هایی که به ما مراجعه می کنند، مشکلشان از دست دادن شوق یا تمایل جنسی به همسرشان است.
شکایت این زوج ها معمولا این است که اوایل آشنایی کشش و شوق بیشتری بهم داشتیم و رابطه جنسی عالی داشتیم ولی الان بعد چند سال این ارتباط از بین رفته یا خیلی کمرنگ شده.
طبق تحقیقات؛ ۲۰% از زوجها در سال کمتر از ۱۰ بار رابطه جنسی دارن، یعنی کمتر از ماهی یکبار!!!
نداشتن رابطه جنسی باعث میشود که زوجها دچار جدایی عاطفی شن یا طلاق رسمی بشوند؛ و یا حتی خیانت به وجود بیاد و یا عادت به دیدن فیلمهای پورنوگرافی شکل بگیره، یعنی: رابطه کلا از شکل سالم و درست خارج شود.
مشکلات ناشی از نداشتن روابط جنسی فقط به اتاق خواب محدود نمیشه، بلکه شوق و اشتیاق به هم و رابطه عاطفی و عشق و علاقشون هم دارای مشکل میشه.
علتهای کاهش میل جنسی:
قبل از اینکه علت ها رو بررسی کنیم باید بدانید که« بی میلی به رابطه جنسی» بیش از ۶ ماه طول کشیده باشد که به عنوان اختلال یا مشکل جدی بهش بپردازیم.
۱)علتهای بیولوژیکی:
مصرف بعضی از داروهای ضدافسردگی همچنین مصرف بعضی داروهای ضد اضطراب و یا داروهای ضد سایکوز؛ می توانند تمایل جنسی را به طور محسوسی کاهش دهند.
کم کاری تیروئید یا افزایش پرولاکتین کاهش تستوسترون و همچنین دلایل مثل؛ خستگی (ناشی از زایمان ویا..)، بیماری و یا کار بی وقفه و…باشه.
۲)علتهای روانشناختی:
افسردگی: یکی از شایع ترین دلایل بی میلی به رابطه جنسی است. در بیماری افسردگی، فرد بیمار به طرز محسوسی از هرگونه فکر یا تصور نسبت به رابطه جنسی اجتناب می کند.
وسواس: بیماران دچار وسواس هم کاهش چشمگیر میل جنسی به چشم میخورد مثل وسواس به بدریخت انگاری خود یا نگران اینند که مبادا نجس شوند و یا عمل زشتی انجام دهندو… که این موضوع در خانمها شایعتر است.
بیماریهای اضطرابی: اضطراب هم از دلایلی است که میتونه روابط را خراب کند، مثلا در حین رابطه جنسی عدم تمرکز را داشته باشد و … که همین عدم تمرکز موضوع شایعی است که به رابطه خیلی لطمه می زند.
سابقه سوِء استفاده جنسی:
سوء استفاده های جنسی در کودکی و نوجوانی چه در مردان و چه در زنان میتواند در این امر تاثیر گذار باشد. در واقع، هرچقدر فرد در کودکی آسیبهای عاطفی بیشتی خورده باشد از فضاهای رمانتیک و عاطفی بیشتر اجتناب می کند.
گرایش جنسی همجنسگرایانه:
وجود گرایش جنسی یکی از زوجین به جنس موافق( که ممکن است فرد این موضوع را پنهان کند) هم می تواند در این امر تاثیر گذار باشد.
تکراری شدن پوزیشن های جنسی:
تکراری شدن و قابل پیش بینی شدن پوزیشن های جنسی در رابطه های که زمان زیادی از مدتشان می گذرد می تواند باعث کاهش عطش و کشش جنسی شود.
نوع تربیت فرهنگی:
نحوه تربیت و فرهنگ هم در این زمینه تاثیر بسزایی دارد؛ یعنی اگر نحوه تربیت و فرهنگ به گونه ای بوده است که زنانگی و لوندی سرکوب شده و بیشتر بر جنبه های مردانه توجه شده است؛ معمولا خانمی که در این محیط بزرگ شده باشد از قرار گرفتن تو رابطه جنسی که صمیمت و زنانگی و لوندی را میطلبد، معذب و شرمگین می شود و مدام ترس از قضاوت شدن و پس خوردن در ذهنش تکرار می کند.
ناشناخته نبودن:
زن و شوهرهایی که ابعاد ناشناخته ای برای هم ندارند در واقع همدیگر را از بر شدند هم در خطر این مشکل هستند. وجود جنبه های کشف نشده در ظاهر و باطن افراد در بازگرداندن میل جنسی نقش مهمی دارد.
و در آخر یادتان باشد:
مشکلات جنسی و راههای درمان آن به این راحتی که در تبلیغات مختلف گفته می شود نیست. درمان “مشکلات جنسی” باید از راه اصولی انجام شود و یک دارو برای همه مناسب نیست. چون تشخیص نوع مشکل جنسی به این راحتی ها که فکر می کنیم نیست و درمان آن چنین نیست که بتوان یک دارو را برای همه افراد تجویز کرد. برای هر نوع اختلال ، راه درمانی خاصی انتخاب می شود. درمان مشکل های جنسی باید به روش کاملا علمی انجام شود.راههای درست تشخیص و درمان را باید حتما به کمک یک متخصص طی شود.
اگر فکر می کنید این اختلال وارد رابطه تان شده است می توانید از متخصصان و مشاوران ما در کلینیک مشاوره و خدمات روانشناختی مهرایران کمک بگیرید.