چگونه به دیگران بگوییم که از آن ها خشم داریم؟

 

 

همانطور که می دانید خشم،چه مربوط به زمان های اخیر باشد چه ناشی از ناراحتی های قدیمی،در هنگام بروز دادن،به شکلی که از شدت فشار آن کاسته شود و برای افراد مربوطه معنی دار باشد، بسیار سخت و طاقت فرساست.ممکن است هنگام ابراز احساساتتان ناراحت شوید و در برابر دیگران از موضع خودتان عقب نشینی کنید و وانمود کنید که هیچ اتفاقی نیوفتاده است.

حتی ممکن است خشم درونتان آن قدر زیاد روی هم انباشته شده باشد که فکر کنید با ابراز کردن آن،بقیه آسیب می بینند.در اینجا ما به شما روش هایی را می آموزیم که بتوانید بر این مشکلات غلبه کنید.اما قبل از آن توجه داشته باشید که:

_باید پذیرفت که هرچقدر هم سیاست به خرج بدهید باز هم امکان دارد کسی که مربوط به موضوع خشمتان است،آزرده خاطر شود و یا برنجد.

_هر فردی نظرات خودش را دارد.انتظار نداشته باشید که کسی به خاطر شما رأی و نظر خودش را تغییر بدهد.

_وقتی فرصتی پیش می آید تا در مورد ناراحتی ها و احساسات خودتان صحبت کنید، تا حد امکان از آن بهره برداری کنید.

-توجه داشته باشید،حرفی که میزنید حقیقت مطلق نیست و ممکن است فقط برای خودتان معنی دار باشد.

 

 

ابراز رنجش

بهتر است هر زمان که می رنجید، این حقیقت را به افراد مربوط ابراز کنید.اما اغلب انسان ها آنقدرها از احساسات خودشان با خبر نیستند.زمان هم همیشه مناسب برای ابراز رنجش ما نیست.شجاعت هم همیشه حضور ندارد.برای ابراز احساسات تنها کاری که می کنید،این است که توجه مخاطب خودتان را جلب کنید ،حادثه را در یادتان زنده کنید و رنجش خودتان را ابراز کنید.

برنامه را سریعا با ابراز خشمتان شروع نکنید.این گونه فرد مقابل را به سمت رفتار تدافعی می کشانید و این شرایط اصلا مناسب نیست.ناراحتی تان را مطرح کنید و درمورد نا امیدتان حرف بزنید.اگر سوال کرد که آیا خشمگین هستید ؟ جواب مثبت بدهید.اگر رنجشتان را ابراز کنید متوجه می شوید که بخشی از خشم شما تخلیه می شود و در پایان احساس بهتری پیدا خواهید کرد.

 

 

وقتی شما مقصر هستید:

 

_برای اثبات بی گناهیتان تلاش نکنید چون این کار دوری شما از واقعیت را می رساند.

_به ناراحتی ها و حرف های طرف مقابل گوش دهید.

_بگویید متاسف هستید که او را رنجانده اید.

_سرزنش نکنید و نگویید تو مبالغه می کنی و از توجیه کردن بپرهیزید.

_از او تشکر کنید که با شجاعت از ناراحتی هایش با شما حرف زده است.

_توجه کنید که احتمال دارد همه ی حرف هایی که می شنوید درست نباشد،بی جهت در مقام اصلاح  حرف های فرد مقابل اقدام نکنید.به خاطر داشته باشید کسی که رنجشش را با شما مطرح کرده است، حتما مدتی آن را در خود نگه داشته است.

_اگر حرف درستی می شنوید، بپذیرید.اما از آوردن عذر و بهانه خود داری کنید.

_به احساسات طرف مقابل توجه کنید و بدانید که حتما علتی داشته که آنقدر عصبانی شده و همه چیز هم بی دلیل نیست.

 

روش هایی برای ابراز خشم به ویژه در موقعیت های دشوار

 

_تهیه فهرست کسانی که از آن ها خشمگین هستید:

فهرست را تهیه کرده و در کنار نام هر فرد علت خشم و یا رنجشتان را بنویسید.مهم نیست که می خواهید با این اشخاص چه برخوردی کنید،کافیست اسامی آن ها را در این فهرست بنویسید.اگر فهرست طولانی شد لزوما به آن معنا نیست که جمع زیادی شما را آزار داده اند .آیا کسانی هستند که مطلقأ آن ها را نخواهید بخشید؟این ها کسانی هستند که زندگی شما را کنترل می کنند!!!! ناتوانی در بخشش دیگران از جمله دشواری هایی است که برای آن بهای سنگینی می پردازید.

 

_گرفتن تماس

می توانید به افراد زنگ بزنید و یا نامه بنویسید. اگر خواستید نامه بنویسید به فرد بگویید که انتظار دارید جواب نامه را بدهد.اگر موضوع برایتان خیلی مهم است از فرد می توانید تقاضای ملاقات حضوری کنید.اما اگر نمی توانید احساسات خود را حضوری منتقل کنید، نوشتن نامه بسیار مفید است.

چند روش دیگر:

 

_اسم فرد مورد نظر را روی کاغذی بنویسید و بعد کاغذ را به دور یک تکه سنگ بپیچید و به درون رودخانه یا دریا پرتاب کنید.در حالی که فرو رفتن سنگ را تماشا می کنید، احساس بهتری خواهید داشت.

_اگر از کسی خشمگینید یا از او جدا شده اید که احساس می کنید به سود شما نیست،برگه کاغذی بردارید و در هر سطر آن از اقدامات ناراحت کننده او را یادداشت کنید.می توانید این فهرست را هرقدرکه لازم است تکمیل کنید.روی هر سطر تفکر کنید.توجه داشته باشید که صرفا خواندن این فهرست کافی نیست،باید روی کلمات فکر کنید.

_اسم کسی را که از او رنجشض دارید ته کفشتان بنویسید و کفش را بپوشید و در حالی که راه میروید ناراحتی های خود را زیر پایتان له خواهید کرد.با این کار حال بهتری خواهید داشت.

 

مهم نیست از چه روشی استفاده می کنید،اما از هر روشی که استفاده می کنید آن را به طور کامل مورد استفاده ی خود قرار دهید.هرچه برخورد تعهدآمیزی داشته باشید،بیشتر از این روش ها به سودتان استفاده کرده اید.تمامیت عاطفی و احساسی شما بستگی به این دارد که تا چه اندازه بر مهارت های غلبه برخشم مسلط هستید.شاد بودن یا نبودن بستگی به این دارد که با خشم خودتان چگونه برخورد کنید.درمانگران مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی مهرایران در این راه همراه شما خواهند بود