شریک زندگی یا افزایش دستمزد کدام بیشتر رضایت می آورد؟
این پژوهش که در مدرسه اقتصاد لندن روی ۲۰۰ هزار نفر انجام شده است، پاسخ افراد به عوامل مختلف رفاهی را بررسی کرده است.
افسردگی و اضطراب بدترین تاثیر را بر رضایت از زندگی داشته است، در حالی که داشتن شریک زندگی بیشترین تاثیر را در رضایت از زندگی نشان داده است.
به گفته یکی از محققان این پروژه، نتایج این تحقیق “نقش جدیدی را برای دولتها” تعریف میکند. برای این مطالعه تعداد زیادی نظرسنجی در نقاط مختلف دنیا بررسی شد که در مجموع نشان دادند در مقیاس ۱ تا ۱۰، دو برابر کردن دستمزد، کمتر از ۰.۲ رضایت افراد را از زندگی بالا برده است.
پژوهشگران میگویند پایین بودن این مقدار به دلیل آن است که افراد بیشتر به مقایسه دستمزد خود با دیگران اهمیت میدهند و چندان برایشان اهمیتی ندارد که افزایش دستمزد چه تاثیری بر روی خودشان دارد.
بر اساس نتایج این تحقیق، داشتن شریک زندگی، رضایت افراد را از زندگی ۰.۶ بالاتر برده است، در حالی که از دست دادن شریک زندگی بر اثر مرگ یا جدایی رضایت از زندگی را به همین میزان کاهش داده است.
مطالعه این پژوهشگران نشان داده است که افسردگی و اضطراب بیشترین تاثیر را بر رضایت از زندگی دارد و آن را ۰.۷ کاهش میدهد. بیکاری نیز تاثیر مشابهی داشته است.
پرفسور ریچارد لیارد، یکی از پژوهشگران این تحقیق، میگوید این نتایج به معنای آن است که دولت باید نقش تازهای در مورد رضایت شهروندان از زندگی ایفا کند. به گفته پرفسور لیارد، دولت به جای اینکه به فکر “تولید ثروت” باشد باید بر “سلامت روان” شهروندان تمرکز کند:
“شواهد نشان میدهند که آنچه بیشترین اهمیت را در شادی یا اندوه ما دارد روابط اجتماعی و همچنین سلامت روانی و جسمی است.”
به گفته پرفسور لیارد دولتها در گذشته همیشه بر فقر، بیکاری، آموزش و سلامت جسمانی تمرکز داشتهاند اما امروز مسائل دیگری مانند خشونت خانگی، اعتیاد به الکل، افسردگی و اضطراب به همان اندازه اهمیت دارن.