چگونه در مواقع لزوم خونسردی خود را حفظ کنیم؟

بسیاری از افراد در هنگام مواجهه با مسائل و مشکلات زندگی رفتاری یکسان از خود بروز می دهند.آنها ابتدا عصبانی می شوند و دست به پرخاشگری میزنند و حتی شاید وسایل را پرت کنند!!!چطور می توان خونسردی خود را حفظ کرد و بهتر رفتار کرد؟

چطور می توان وقتی که عصبانی هستیم و دلمان می خواهد تا به نوعی رفتار فردی که ما را عصبانی کرده تلافی کنیم خونسرد بمانیم؟به نظر خیلی از مردم این غیرممکن  و محال است که ما بتوانیم به احساسات ناخودآگاه خود غلبه کنیم و میگویند که این کار نشدنی ست!!!!!

اما مشاوران مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی مهر ایران می گوییم که غیرممکن غیرممکن است!!!شما برای حفظ خونسردی و آرام سازی خود نیاز به یادگیری یک سری از مهارت ها دارید.بیایید تا از نزدیک این مهارت ها را بررسی کنیم و ببینیم که برای حفظ آرامش چه می توان کرد!

مهارت های مقابله ای

۱٫استفاده از سیستم های دفاعی

۲٫مهارت حل مسئله

۳٫حفظ کنترل درونی

۴٫شوخ طبعی

۵٫حرف زدن با خود درمورد مسائل و مشکلات

۶٫ورزش کردن

حالا بیایید هریک را به طور مستقلی بررسی کنیم:

استفاده از سیستم های دفاعی

نخستین مهارت مقابله ای که اغلب افراد آن را نادیده می گیرند این است که بتوانند از سیستم های حمایتی (دوستان/اقوام و نزدیکان)استفاده سازنده و مفید کنندودر واقع این سیستم ها به شما کمک می کند تا با رویدادهای استرس زای زندگیتان بجنگید.

فواید سیستم های دفاعی

به گفته ی درمانگران مرکز مشاوره ی مهرایران افرادی که از سیستم حمایت اجتماعی خوبی برخوردارند کمتر مضطرب و افسرده می شوند و به زندگی به چشم خوشبینانه تری نسبت به بقیه ی افراد نگاه می کنند.اگر شما از سیستم دفاعی خوبی برخوردارید کمتر بیمار می شوید و سطح استرس فیزیولوژیکی پایینی باید داشته باشید.

حمایت عاطفی: وقتی به کسی احتیاج دارید تا به او اعتماد کنید یا زمانی که می خواهید در مورد دوست داشتنی و محبوب بودن خود اطمینان حاصل کنید و دوست دارید به کسی تکیه کنید حمایت عاطفی دیگران خیلی مهم است.

حمایت عملی: این نوع حمایت زمانی که در انجام کار سختی مانند کارهای مربوط به خانه یا شغل احتیاج کمک دارید نیاز است کسی شما را یاری دهد.

حمایت اطلاعاتی:زمانی که به اطلاعات یا راهنمایی احتیاج دارید یا وقتی که دریافت بازخورد از دیگران به شما کمک می کند این نوع حمایت مفید است.

این نکته مه است که ارتباط به داشتن دوستان و آشنایان بسیار مربوط نمی شود و به عمق و کیفیت رابطه ارتباط دارد و حتی اگر تنهایی را دوست دارید باز هم می توانید از یک سیستم حمایتی خود برخوردار باشید.

حل مسئله

حل مسئله مهارتی است که شما می توانیددر هنگام برنامه ریزی برای مقابله با مشکلات زندگی از آن استفاده کنید.این مهارت یک مهارت عملیست که برای آرام سازی شما مفید است.این مهارت به چندین مرحله تقسیم می شود:

۱٫درک خود: قدم اول این است که شما بتوانید این باور را در خودتان پرورش دهید که قدرت جنگیدن با چالش های زندگی را دارید.

۲٫تعریف مسئله:وقتی با مشکلی مواجه شدید اولین چیز این است که مشکل را برای خودتان تعریف کنید.

۳٫تهیه فهرست:در این مرحله برای ایجاد برنامه های خوب شما باید تمام راه های احتمالی را برای خودتان مطرح کنید.در بارش فکری ای که برایتان اتفاق می افتد حتما به راه حل اصلی هم بر می خورید.

۴٫تصمیم گیری:بعد از آن که راه ها را بررسی کردید حالا آماده اید تا انتخابی درست کنید چون با وجود فهرستی که تهیه کرده اید تصمیم گیری آسان تر است.پاسخ هایتان به چالش های زندگی دارای قوت و ضعفند اگر اولین راهتان با شکست مواجه شد بعدی را انتخاب کنید.

حفظ کنترل درونی

افراد دارای احساس کنترل قوی در مقایسه با بقیه ی افراد تنش های روانی و جسمی کمتری را تجربه می کنند.این نکته اهمیت دارد که بدانیم که کانون کنترل براساس تجارب و ادراکات ما در طول زندگی به دست می آید پس می شود آنها را دوباره ارزیابی کرد و تغییر داد.

باری این کار اول باید سبک نگرش خودتان را تغییر دهید.مقابله کردن بر نگرش قدیمی سبب ایجاد مسئولیت پذیری و داشتن تسلط بر روی مسائل زندگی می شود.هنگامی که افراد با مشکلی مواجه می شوند آن را حل نشدنی تصور می کنند.ارزیابی ثانویه ی مشکل و نگرش می تواند امید بخش باشد.اگرچه داشتن کنترل درونی مفید است اما نباید خودتان را مجبور کنید تا واقعیت ها را نادیده بگیرید چون واقع بین بودن بخش مهمی از آرامش ما را تشکیل می دهد.

وقتی با مشکلی مواجه می شوید بهترین برخورد این است که این رویدادهای زندگی را به عنوان واقیت بپذیرید و با استفاده از کانون کنترل درونی خود انطباقی ترین راه ها را برای سازگاری خود با آن ها پیدا کنید.

شوخ طبعی

مدتهاست که درمانگران بر سر شوخ طبعی به عنوان نوعی مهارت مقابله ای اتفاق نظر دارند و آن را بهترین مکانیسم دفاعی می دانند.افراد شوخی طبع تنش کمتری را تجربه می کنند و نسبت به هیجانات منفی موضع فعال تری دارند و بیشتر سعی می کنند به آن ها غلبه کنند.آن ها شانس بیشتری برای داشتن جسمی سالم دارند و معمولا کسی که حس شوخ طبعی بالایی دارد فرصتی کافی برای فاصله گرفتن از مشکل و پیدا کردن راه حل مناسب را دارد.اگر دقت کرده باشید افراد شوخ طبع همیشه محبوب ترند و افراد بیشتری مایلند تا از آن ها حمایت کنند.

حرف زدن با خود هنگام مواجهه با مشکلات

همه ی ما به عنوان انسان از توانایی خاصی برای حرف زدن با خود برخورداریم.شما چه با صدای بلند و چه با صدای آرام با خودتان حرف بزنید در هرحال می توانید با استفاده از این توانایی خود را برایمواجهه با مسائل و آرام ساختن خودتان آماده کنید.شما از این طریق حرف زدن با خودتان به شیوه ای که کنترل و تسلطتان را بر اوضاع افزایش دهید خودتان را آماده کرده اید.ابتدا چگونگی مقابله با موقعیت مشکل زا را با استفاده از مهارت های مقابله ای خودتان طرح ریزی کنید و در ذهنتان نتیجه ی خوشایند و مثبت مقابله ی خود را تجسم کنیدو بدین ترتیب می توانید خودتان را برای مبارزه با مشکل واقعی آماده کنید.

ورزش کردن

ورزش در سالهای اخیر محبوبیت و نفوذ زیادی بین مردم پیدا کرده است.افرادی که ورزش می کنند از فواید زیادی بهره می برند.این فواید:

_کاهش تنش فیزیولوژیکی

_افزایش کارایی اکسیژن

_رضایت بیشتر از ظاهر جسمانی

_بهبودی سریع تر از عوارض استرس

_بهبود کارکرد قلبی عروقی

_کاهش استرس و اضطراب

_بهبود خود کارآمدی

_افزایش اعتماد به نفس

_کاهش افسردگی

_افزایش خلق مثبت

ورزش با بهتر کردن شکل ظاهریمان تاثیر خوبی بر روی بدن ما می گذارد و همچنین با تقویت احساس کفایت و خودکارآمدی از نظر روانی نیز به ما کمک می کند.وقتی شما ورزش می کنید می دانید که دارید کار مفیدی را انجام می دهید و احساس غرور و پیشرفت می کنید.

در رابطه با مهارت مقابله ای ورزش برای آرام سازی خودتان به سه نکته توجه کنید:

اول اگر به این نتیجه رسیده اید که ورزش نوعی مهارت برای ارام سازی شماست بهتر است ورزشی که با شخصیت شما هماهنگ تر است را نتخاب کنید.

دوم اینکه ورزش را با دیگر مهارت های مقابله ای مانند خودارام سازی و خودگویی مثبت ترکیب کنید تا مجموعه ی متعادلی از مهارت ها را برای مقابله با استرس ها به دست آورید.

سوم قبل از شروع یک برنامه ی ورزشی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاه‌ها غیرفعال است.