جگونه با دیگران ارتباط برقرار کنم؟

چگونه می توان با دیگران ارتباط صحیحی برقرار کرد؟

همانگونه که میدانید به طور کاملا کلی صحبت و مکالمه درمورد موضوعات مورد علاقه ی دیگران باعث جذب و تاثیرگذاری بیشتر روی آنها خواهد شد و دقیقا به همین دلیل است که گفته میشود افراد با خصوصیات مشترک بیشتر جذب همدیگر می شوند.

 

برای اینکه ارتباط بهتری با دیگران داشته باشیم و از کنار هم بودن لذت زیادی ببریم چه راه کارهایی می توانیم به کار ببریم:

 

۱٫دیگران را تشویق کنید تا در مورد خود و علاقه هایشان صحبت کنند..قطعا اگر راجع به موضوعات مورد علاقه ی افراد حرف بزنید در مدت چهارهفته تعداد دوستان تان به طور چشم گیری افزایش می یابند.

۲٫به جای اینکه از کلماتی مانند:من /برای من/ مال من/ استفاده کنید بکوشید و سعی داشته باشید تا از کلماتی مانند “شما” و یا “برای شما” استفاده کنید.

۳٫سولاتی بپرسید که آنها را مجبور کند تا درباره ی خودشان صحبت کنند.

مثلا::

وضعیت تحصیلی شما در دانشگاه چطور است؟

چگونه در این شاخه ی کاری فعالیت میکنید؟

عملکرد دخترتان درمدرسه چگونه است؟

 

سعی کنید نظر افراد را راجع به مسائل مختلف زیاد بپرسید تا بدانند که احساسات و نظرات آنها برای شما مهم و هائز اهمیت است.بنابراین به طور کلی افراد بیش از آنکه نسبت به مسائل پیرامون شما و یا دیگران علاقه مند باشند نسبت به اولویت های خودشان علاقه مندند و چه بخواهیم و چه نخواهیم این موضوع به عنوان یکی از اصول اساسی در روابط بین افراد شناخته می شود.

اگر توجه داشته باشید افراد به سختی سر صحبت را باز میکنند و یا علاقه مندند که در مورد چیزی حرف بزنند.برای اینکه به گفتگوی خود با دیگران تعمق و یا تداوم ببخشید لازم است با نحوه ی سوال پرسیدن آشنا شوید و بدانید که چگونه از دیگران سوالات درست و دقیقی را بپرسید.

 

دو نوع سوال جهت پرسش درباره ی مسائل گوناگون وجود دارد:

۱٫سوالات بسته

۲٫سوالات باز

 

سوالاتی که بسته هستند معمولا جوابی در اندازه ی یک یا دو کلمه دارند و بعد از آن مکالمه پایان می یابد.

_از چه زمانی وارد دانشگاه شدید؟

_یک سال پیش

سوالات بسته در واقع نوع مکالمات را از حالت دوستانه به حالتی همانند یک بازجویی تبدیل میکند و همیشه مورد استقبال جهت پاسخ دادن از سوی شنونده واقع نمیشوند.

و اما سوالات باز

این نوع سوالات پاسخی نیاز دارند که در حد و اندازه ی یک توضیح و یا یک عقیده باشد و در واقع یک نوع حس سازگاری را نسبت به طرف مقابل در پی خواهد داشت چرا که با پاسخ به این سوالاتافراد میتوانند در مورد عقاید و دغدغه هایشان مدتها سخنرانی کنند و این موضوع به آنها احساس خوبی خواهد داد.

افرادی که سوالهای باز میپرسند همیشه دوست داشتنی تر جلوه میکنند و بسیار صادق تر و صمیمی تر به نظر می آیند.

 

سوالات باز قدرتمند با کلمات زیر شروع می شوند:

_چطور…..؟

_درباره ی …..برایم توضیح دهید.

_از چه راهی…..؟

_چرا…..؟

 

چگونه شروع کننده ی یک مکالمه باشیم؟

به طور کلی در همان چهار دقیقه ی اول یک مکالمه تقریبا ۹۰ درصد از شخصیت شما در ذهن افراد شکل میگیرد و خیلی مهم است که شما راهکارهای برقراری ارتباط را بیاموزیدو از آن ها در ارتباطات خود بهره ببرید.

 

برای آغاز مکالمات شما میتوانید:

۱٫از صحبت کردن در مورد یک واقعه و یا یک موقعیت حرف به میان آورید.به اطراف خود نگاه انداخته و سعی کنید یک سوال درمورد چیزی که در محیط اطراف توجه شما را به خود جلب می کند بپرسید.مثلا :شما داخل یک گالری هنری هستید و از شخصی می پرسید به نظر شما هدف هنرمند از این اثر چه بوده است؟

۲٫صحبت درباره ی شخص مقابل

صحبت راجع به شخص مقابل برای وی بسیار خوشایند است و تاثیر اولیه و اساسی ای خواهد داشت.

مانند:داخل یک مهمانی هستید و از فردی میپرسید گل سینه ی روی لباس شما بسیار زیباست میتوانم معنی آن را بدانم؟

 

۳٫درباره ی خودتان صحبت کنید:

این قانون قانونی بسیار ساده اما بسیار هم مهم است.فقط در صورتی که شخص مقابل از شما درخواست کرد درباره ی خودتان صحبت کنید و در غیراین صورت این موضوعات کمکی به ادامه ی گفتگو نخواهد کرد.درهنگام شروع یک مکالمه هیچگاه داوطلب ارائه ی اطلاعات در مورد خودتان نشوید مگر اینکه شخص مقابل از شما درخواست کند.

 

چگونه گفتگو را ادامه دهیم؟

ما در طول روز با شخصیت های متفاوتی برخورد می کنیم که ممکن است استفاده از سوالات باز برای همه ی آنها جهت برقراری ارتباط کارساز نباشد بنابراین در این موارد می بایست از تکنیک دیگری استفاده کرد.بهترین راه برای ادامه ی گفتگو با افرادی که به سوالات باز پاسخ کوتاه میدهند استفاده از “پل ” است.پل ها همان نسخه های کوتاه شده ی سوالات باز هستند و بهترین روش در برابر افرادی هستند که به طور خلاصه به سوالات باز جواب می دهند.

 

پل ها چیستند؟

_منظورتان چیست؟

_برای مثال؟

_خب؟بعد از آن؟

_خب پس شما…..؟

_منظورتان این است که…..؟

 

برای جلوگیری از ساختگی جلوه نمودن این تکنیک می بایست پس از بیان پل ها کمی درنگ کنید و برای استفاده ی موفقیت آمیز از پل ها نیاز به دو واکنس فیزیکی پس از بیان آن ها دارید:

۱٫به هنگام ادای این پل ها بدن خود را به سمت جلو متمایل کرده و به طور غیرمستقیم کف دستان خود را در معرض دید شخص مقابل قرار دهید.

۲٫بعد از بیان پل ها به پشت تکیه داده و صحبت خود را قطع نمایید که با این کار طرف مقابل را تشویق به صحبت کردن کرده باشید.

اینکه شما بنشینید و تکیه به کف دست روی میز جلوی شما مدل نشستنتان باشد در واقع شما حامل این پیامید که حرفهایتان تهدید کننده نبوده و درعین حال انگیزه فرد نسبت به ادامه ی گفتگو بیشترمی شود.

پس از اینکه از پل ها استفاده کردید از صحبت کردن پرهیز کنید.در هنگام سکوت و گوش دادن به صحبت طرف مقابل به گونه ای عمل کنید که زمان کافی برای شنیدن صحبت های او در اختیارش قرا داده باشید و در فاصله ی زمان های مناسب مجددا از پل ها استفاده کنید.

در هنگام گوش دادن به پشت تکیه دهید ودست خود را روی چانه بگذارید و همچنین سر خود را به نشانه ی تایید صحبت های طرف مقابل تکان دهید.شما با این شیوه انگیزه ی صحبت  کردن را در طرف مقابل افزایش خواهید داد.

ترکیب پل ها با تشویق های ضمنی تبدیل به ابزاری قدرتمند شده و کمک شایانی را جهت برقراری یک ازتباط موثر و پربار به شما خواهد نمود.درمانگران مرکز مشاوره وروانشتاسی مهر ایران بر این باورند که شما برای نشان دادن نیت صادقانه ی خود جهت برقراری ارتباط با دیگران بهتر است که آن ها را به صحبت های خود علاقه مند کنید و در واقع اگر هنگام صحبت کردن اولویت های طرف مقابلتان را حفظ کنید و تنها به علایق خود نپردازید شما موفق شده اید که یک مکالمه ی بسیار خوشایند را تجربه کنید.