عادت ماهانه

عادت ماهانه چیست؟

عادت ماهانه ، که به آن پریود یا دشتان هم گفته می شود؛ در جنس ماده وجود دارد.

در دوران بلوغ گونه های خاصی از پستاندارن از اوایل سنین جوانی تا دوران یائسگی که به جاری شدن خون از پوشش داخلی رحم رخ می دهد.

البته در دوران های خاصی همچون شیردهی و بارداری به طور موقت این دوره عادت ماهانه متوقف می شود.

مدت خونریزی قاعدگی معمولا بن ۳-۵ روز طول می کشد اما بین ۲-۷ روز نیز متغیر است. و برای شروع دوباره قاعدگی به طور معمول ۲۸ روز طول می کشد، یک سیکل قاعدگی بین ۲۱ تا ۳۵ روز متغیر است.مدت زمان قاعدگی و سیکل قاعدگی در هر زن متفاوت است.

برای جذب خون قاعدگی، زن می تواند از نواربهداشتی و یا تامپون استفاده کند.

 

اولین عادت ماهانه:

معمولا بین سنین ۱۱ تا ۱۵ سالگی شروع می شود. یک زن از زمان اولین تخمک گذاریش یعنی قبل از عادت ماهانه اش می تواند بارور شود. و اگر تخمک بارور نشود دختر برای اولین بار قاعده می شود.زن حتی می تواند در اولین آمیزش جنسی ، باردار شود.

 

یائسگی:پایان عادات ماهانه:

عادات ماهانه زنان بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی تمام می شود.سن دقیق یائسگی در زنان متفاوت است.پس از یائسگی ، زن دیگر باردار نمی شود.

در شروع یائسگی، عادت ماهانه نامنظم می شود. پس از مدت کوتاهی کلا متوقف می شود.

 

من در قسمت بالا توضیح کوتاهی ولی کاملی درباره عادت ماهانه که سیکل طبیعی بدن یک خانم هست مانند ادرار کردن و.. دادم تا برسم به موضوع اصلی که قصد دارم در این مطلب برای شما بنویسم.

متاسفانه اکثر زنها در فرهنگی بزرگ شده اند که طبیعی ترین رخداد بدنشان که منشاء ادامه حیات و نشان دهنده سلامت بدنشان هست را از دیگران مخفی میکنند و حتی از وجودش خجالت می کشند.

شاید به علت نگاه غلط بسیاری از مردمان و اطرافیانمان به این سیکل قاعدگی هست درسته که این سیکل از اندام های جنسی یک زن نشات می گیرد ولی به هیچ وجه یک فعل جنسی نیست و در حالیکه بسیاری از مردم به این قضیه ، نگاه جنسی دارند. و دلیل شرم و خجالت زنها هم به این قضیه همین باور و نگاه غلط است. ببنید من فقط نگاه مردان به این قضیه را نمی گویم بلکه نگاه زنها هم همینطور هست و این باور غلط در خیلی از جامعه ها وجود دارد و به خاطر شرم و نگاهی که دارند از این قضیه ، آموزش های درستی به دخترانمان داده نمی شود.

که وقتی اگر دختری برای اولین بار با این قضیه مواجهه می شود دچار ترس نشود و یا حتی خجالت و در اثر ناآگاهی ای که نسبت به این مسئله دارند به عفونت های مجاری ادراری یا عفونت واژینال مبتلا نشوند.

 

چگونگی آموزش عادت ماهانه به دختران:

 

همانطور که گفتم اغلب دخترها بین سنین ۱۱ تا ۱۵ سالگی عادت ماهانه می شوند. پس لازم است که بعد از هشت سالگی به بعد دخترها را آماده این تجربه کنید.

۱)وقتی دخرتان از این قضیه با شما صحبت کرد و سوال پرسید؛ با آغوش باز و صمیمیت با او به گفت و گو بپردازید و به او بگویید که «عادت ماهانه یک مرحله ای از بزرگ شدن تو است و این اتفاق می افتد تا تو در آینده بتوان مادر بشوی.»

۲)راجب قادگی و چرخه و کلا سیکل قادگی به طور کامل برایش به زبانی که متوجه شود توضیح دهید.

۳)نحوه استفاده از پد را کاملا به او توضیح دهید و برایش چند بسته بخرید و از او بخواهید که همراه خودش به همراه لباس تمیز به مدرسه ببرد تا خیالش از این بابت راحت باشد.

۴)بگید که دوران شروع و پایانش چقدر هست و برای اینکه از دوره خود با خبر باشد تاریخ شروع و پایان عادت ماهانه اش را در تقویم خود یادداشت کند.

۵)به او بگویید که معمولا دو روز اول (برای هرکس متفاوت است) درد شکم یا کمر و یا سردرد می تواند داشته باشد.

۶)و در آخر حتما به او بگویید که پدرش از این موضوع با خبر است و اصلا نیازی نیست از او خجالت بکشد چون پدرش او را درک می کند.

 

آیا به پسرهایمان درباره دوران عادت ماهانه هم توضیح بدهیم؟

 

بله ، البته که بله باید به پسرها هم در این باره باید آموزش داده شود تا در آینده برادر، فرزند،شوهر،و پدر مهربانی باشند.

حتی از همان دوران هشت سالگی به بعد هم درمورد این قضیه گفتگو کنید.

پسرها باید متوجه بشوند که ماجرای عادت ماهانه یک اتفاق عادی و طبیعی و سالم است.

به آنها بگویید که خانمها در این دوران دچار درد و خونریزی هستند و باید با این قضیه محترمانه برخورد کنند.