قدرت شگفت انگیز قدر دانی

 

رفتارها و تمرین های زیادی وجود دارد که بیانگر تجربه ی شما نسبت به زندگی است.معمول ترین این رفتار( قدردانی و بخشندگی ) می باشند.این دو نگه دارنده ی قلب و ذهن شما و روشنی بخش ادامه مسیر زندگیتان می توانند باشد.قدردانی شما را لبریز از حس غنی بودن در زندگی می سازد و بخشندگی حس نفرت و عصبانیت را از گوشه های تاریک ذهن شما پاک می سازد.البته توجه به قدردانی بهتر از بخشش کسانی است که به شما آسیب رسانده اند.

 

سرآغازی برای شادمانی

در واقع قدردانی می تواند نقطه ی شروع مناسبی برای رفع آشفتگی شما باشد.این رفتار مثل چراغی می تواند خوبی ها را از نقاط خوب زندگیتان به نقاط تاریک ببرد و آن نقط را پاک کند به گونه ای که انگار هرگز در زندگیتان وجود نداشته و نخواهند داشت!!

قدردانی پاسخ به لحظات خوب زندگی شماست.لحظاتی مانند مکانی دل انگیز، نوری زیبا و یا آب و هوایی مطبوع که تمام خوبی هایی که در دنیا وجود دارد را پیش روی شما گسترده می کند و باعث می شود تا آن ها را به یاد آورید و با تک تک سلول های بدنتان احساس خوشنودی و خوشبختی کنید.

لحظاتی که به سختی موفقیت خود را باور می کنید را به یاد آورید.شخص فوق العاده ای را به صورت معجزه آسا می بینید که او هم فکر می کند شما فوق العاده اید.یا در سوپر مارکت فرزند خود را گم می کنید و ناگهان قلب شما از تپش باز می ایستد دوباره او را پیدا می کنید این همان حس قدر دانی و سپاس است.

همه می دانند که قدردانی چیست و چه حسی دارد. پس سپاسگزار باشید.به هنگام استرس و افسردگی ناسپاس و قدرنشناس بودن بسیار آسان تر است اما این افکار منفی ومبهم مواد شیمیایی را در بدنتان آزاد می کند که باعث تخریب سیستم ایمنی شده و افسردگی و ناامیدی در شما ایجاد می کند.

 

اثرات قدردانی

مثالی هست که می گوید:هرچه بیشتر داری پس بیشتر می خواهی .افراد دانا از بودا گرفته تا جامعه شناسان امروزی همه می دانند بیماری پیشرفته ای به نام حرص زندگی لوکس وجود دارد که خواسته ها و آرزوها هرگز در آن ارضا نمی شود.چیزهایی که اغلب به دنبالشان هستید منبع عدم شادی و نارضایتی در شماست!!! عادت به شناخت این الگوی تفکری و تغییر آن خیلی زود رخ می دهد.در لحظات نا امیدی و گرفتاری به این منبع دست می یابید و مرهم قدردانی را بر روی زخم های باز خود می گذارید.

  • بر اساس مطالعه‌ای که در دانشگاه وارویک صورت گرفت، تشکر و قدردانی به محافظت از آدم‌ها در برابر استرس، اضطراب، و افسردگی کمک می‌کند
  • استاد روانشناسی ناتان دی‌وال از دانشکده‌ی هنر و علوم بریتانیا مطالعاتی انجام داد که نشان می‌داد آدم‌های سپاسگزار پرخاشگری کمتری دارند، کمتر احساس آسیب دیدگی می‌کنند، و حساسیت پایین‌تری دارند
  • طبق مطالعه‌ای که توسط دانشگاه کنت اسیت انجام شد، تشکر و قدردانی به آدم‌ها کمک می‌کند شادتر باشند. سپاسگزاری می‌تواند به روش‌های بسیار زیادی انجام شود. در این مطالعه، شرکت‌کنندگان با نوشتن نامه‌های قدردانی به آدم‌هایی که تاثیر مثبتی بر زندگی‌شان گذاشته بودند احساس شادمانی خود را افزایش دادند. بنابراین بار بعد که یک روز غم‌انگیز داشتید، به یک نفر نامه بنویسید و بگوید که چقدر قدردان محبت او هستید..
  • پژوهش‌ها نشان داده‌اند که تشکر و قدردانی در کل به بهبود سلامت روانشناختی شما، فارغ از شخصیت‌تان، کمک می‌کند
  • در مطالعه‌ی انجام شده‌ای در سال ۲۰۰۶ دریافتند آدم‌هایی که قدردان‌تر هستند بیشتر احتمال دارد به دیگران کمک کنند، حتی به غریبه‌ها
  • همچنین نشان داده شده است تشکر و قدردانی سطوح فعالیت را در هیپوتالاموس افزایش می‌دهد که به خوردن، نوشیدن، و سوخت و سازتان کمک می‌کند.
  • ……………………………

 

تلاش برای باور داشتن قدرت قدردانی

شاید به نظر غیرممکن بیاید زیرا مشکلات شما واقعی هستند و اگر به راحتی قابل حل بودند نام آن ها مشکل نبود.اما اگر اگر به اثرات مخربی که روی شما می گذارند توجه کنید دیگر حل نشده باقی نخواهند ماند.منفی بودن و افسوس خوردن و شکایت کردن آسان و اعتیادآور است و دیدگاه شما را تیره و تاریک می سازد و دیگر منبع خوب و امید در شما دیده نمی شود و جزء سرگرمی شما می شوند.

حتی با وجود داشتن یک زندگی پر از دغدغه و به هم ریخته باز هم سعی کنید این حس را ازدست ندهید.این موضوع را فراموش نکنید که تا وقتی برای افراد مشکلی در مورد سلامتی شان پیش نیاید قدر دان سالم بودن خود نمی شوند.شما می توانید رفتارخود را نسبت به دنیا و افراد با قدرشناسی و سپاس از چیزهای کوچک تغییر دهید و لحظه ای که این کار را می کنید فقط به فکر سپاسگزاری باشید.همان جا که هستید بایستید و خیلی ساده کلمه ی (متشکرم) را برزبان آورید.

به این نکته توجه کنید که اگر مراقب نباشید، تشکر و قدردانی هم، مثل هر چیز دیگری، می‌تواند خسته کننده شود. مطابق یک مطالعه، “فعالیت‌های شادمانی” که شامل مهربانی، قدردانی، و نیک‌ اندیشی می‌شود هنگامی که به تناوب صورت می‌پذیرند بهتر انجام می‌شوند تا زمانی که هر روز تکرار می‌شوند.